It bridges the gap between the previous Sea-Dweller 1665 and the subsequent replica rolex Sea-Dweller 16600, with design details from both generations. It is worth noting that some of the once glossy dials are turning matte over time. Unsurprisingly, this has now attracted the interest of vintage Rolex collectors around the world.
  • 9. týden těhotenství

9. týden těhotenství

9. týden těhotenství

Maminka

Vaše okolí na vás stále těhotenství poznat nemusí, přesto že vy se tak cítíte. K ranní nevolnosti se připojují i další příznaky těhotenství, vaše střídání nálad lítá sem a tam. Chvíli se cítíte jako gejzír štěstí před výbuchem a z ničeho nic vás pojme velký strach. To je úplně běžné, hlavně pokud se jedná o první těhotenství. Náladovost se nejčastěji objevuje kolem 6 až 10 týdne, ztratí se až na konci druhého trimestru. Pokud se necítíte dobře a ještě jste tak neučinila, je dobrých na to, oznámit v práci, že jste v požehnaném stavu. Některým ženám je dobře a na mateřskou odcházejí až ke konci těhotenství, ale pokud se na to necítíte, máte náročné zaměstnání, nebo nepříznivé pracovní prostředí pro těhotenství, neotálejte.

Lepší je, odejít z práce včas a vyvarovat se tak možným komplikacím, než něco podcenit. Pokud byste chtěla i nadále pracovat, zkuste se domluvit se zaměstnavatelem na úpravě pracovní doby, nebo na přesunutí na jiné pracoviště. Pokud to nepůjde, pro vaše bezpečí i bezpečí vašeho nenarozeného děťátka, bude lepší v práci skončit. Budete mít více času na společné chvilky s vaším miminkem. Už v této době se můžete s vaším miminkem spojit. Myslete na něj, hlaďte si bříško, povídejte mu vaše sny, jaké to bude, až budete s vámi. I když budete v práci, zkuste si najít přes den nějaký čas na spojení s vaším miminkem.

Miminko

Vaše miminko víc a víc vypadá jako malý človíček, váží už několik gramů a měří 2.5cm. Velikostí je tedy jako kulička hroznového vína.

Jeho tělíčko už má vytvořené základní části a do konce těhotenství už ho čeká jen ladění detailů, i to pro něj bude náročný úkol. Jeho srdíčko už je rozdělené na 4 dutiny, a tvoří se chlopně. Ocásek už mu úplně zmizel a začínají mu fungovat svaly. Jeho orgány a nervy už také zvládají svou funkci.

V tomto týdnu už jsou poznat hodinek pohlavní orgány, ale stále ještě není možné vidět, zda se vám narodí holčička, nebo chlapeček. Na to musíte počkat ještě několik týdnů.

Jeho oči už jsou zcela vyvinuté, jsou zavřené a otevřou se až kolem 27. Týdne. Jeho obličej je výraznější, stejně tak jako ouška. Má malé ušní lalůčky. Pusinka i nosík jsou více vidět. Placenta už je vyvinutá natolik, aby zvládla tvorbu hormonů. Nyní začne miminko více přibývat na váze.