It bridges the gap between the previous Sea-Dweller 1665 and the subsequent replica rolex Sea-Dweller 16600, with design details from both generations. It is worth noting that some of the once glossy dials are turning matte over time. Unsurprisingly, this has now attracted the interest of vintage Rolex collectors around the world.
  • 37. týden těhotenství

37. týden těhotenství

37. týden těhotenství

Maminka

Váš porod se blíží a díky velké zátěži a váhovému přírůstku dítěte vás pravděpodobně neminou návaly horka. S chlazením těla to příliš nepřehánějte, ale řešte to spíš příjemný bavlněným oblečením. Umělým tkaninám se raději vyhněte. Váš nepříliš kvalitní spánek může přejít až do nespavosti. A pokud se vám podaří usnout, můžete mít velmi živé sny. Některé maminky mají s blížícím se termínem porodu nutkání více uklízet. Je to syndrom chystání hnízda. :)

Jestli jste měla v průběhu těhotenství hemeroidy, tak po porodu se určitě znovu objeví. Nezapomeňte si proto pořídit krém na ně určený.

Tento týden už byste také měla vědět výsledek vyšetření na streptokoka typu B, pokud je totiž pozitivní musíte to nahlásit v porodnici kvůli podání antibiotik, o nichž jsme si psali dříve.

Kontrakce mohou být stále častější a bolestivější, stále však jejich intenzitu a počet sledujte. Jestliže sledujete zvýšený výtok, který může být i lehce zabarvený, je to pravděpodobně předzvěst blížícího se porodu. Pokud špiníte silněji nebo dokonce krvácíte, volejte doktora ihned. A protože se pouze malé procento dětí rodí v termínu, postavte si připravenou tašku s věcmi do porodnice raději už rovnou ke dveřím.

Tatínek by si měl zkontrolovat, zda má nabitou baterku ve fotoaparátu, případně si nachystat i baterky náhradní.

Miminko

Vaše miminko má tento týden váhu přes 2800 gramů a měří okolo 48 centimetrů. Do délky už moc neporoste, ale váha se mu ještě rozhodně zvýší. V těchto dnech již miminko bezpečně pozná hlasy svých nejbližších - mámy i táty.

Mozek pokračuje ve svém růstu a děťátko, jež se balí tukem, se začíná pěkně kulatit. Tuk také pomáhá udržovat v rovnováze hladinu cukru v krvi.

Některé děti se narodí se spoustou vlasů a není výjimkou ani dítě, které se narodí s jinou barvou vlasů, než mají rodiče. Tyto první jemné vlásky postupně vypadají a vymění se za trvalý vlasový porost, jež se může barevně lišit.