It bridges the gap between the previous Sea-Dweller 1665 and the subsequent replica rolex Sea-Dweller 16600, with design details from both generations. It is worth noting that some of the once glossy dials are turning matte over time. Unsurprisingly, this has now attracted the interest of vintage Rolex collectors around the world.
  • 35. týden těhotenství

35. týden těhotenství

35. týden těhotenství

Maminka

V tomto týdnu dosahuje děloha až k hrudnímu koši a dále tlačí na vaše vnitřní orgány. Pokračuje tedy to, co již tak dobře znáte - kopance do žeber, nutkání k častému močení, špatný spánek a s tím vším spojená velká únava.

Plodové vody ubývá a jak se dítě posouvá dolů, bříško začíná pomalu klesat. Pokud se dítě dosud neotočilo hlavičkou dolů, dá se předpokládat, že budete rodit císařským řezem. Na kontroly teď pravděpodobně chodíte už každý týden a lékař bedlivě sleduje polohu dítěte. Některé děti se otočí do správné polohy až v den porodu, proto je tu stále šance na vaginální porod. V každém případě byste si měla s lékařem promluvit o císařském řezu. Za jakých podmínek by k němu váš lékař přistoupil, jakým způsobem by jej provedl. Prostě abyste věděla, co můžete očekávat.

Je možné, že vás svědí napnutá kůže zvětšujících se prsou. Zkuste ji mazat pleťovým mlékem s vitamínem E nebo kakaovým máslem. Každopádně používejte raději masti bez dráždivých parfému.

Pokud jste to ještě neudělala, tak nastal čas sbalit si věci do porodnice. Chaotické hledání věcí na poslední chvíli mezi sílícími kontrakcemi a s nervózním partnerem, pletoucím se vám pod nohy nebo nedočkavě stojícím mezi dveřmi, by nemuselo dopadnout dobře. Odjíždět do porodnice v klidu a bez zbytečného stresu navíc je mnohem lepší. Odděleně do boční kapsy nezapomeňte zabalit doklady - občanský průkaz, oddací nebo rodný list (podle toho, zda jste vdaná nebo svobodná), průkaz zdravotní pojišťovny a těhotenský průkaz.

Miminko

Vaše miminko v tomto týdnu měří okolo 45 centimetrů a váží více než 2300 gramů. V děloze má stále méně místa pro salta a jiné akrobatické kousky, ale štouchance a kopy nepřestávají a jsou silnější.
Pokožka už má světle růžovou barvu a přestává být průhledná. Ledviny vašeho dítěte jsou již plně vyvinuté a také játra pracují a odvádějí odpadní látky. V příštích týdnech bude vaše miminko především přibírat na váze a vytvářet si vlastní zásoby železa v podobě červených krvinek. A protože tento důležitý minerál čerpá z vašeho těla, je důležité, abyste jedla dostatek potravin obsahujících železo.