It bridges the gap between the previous Sea-Dweller 1665 and the subsequent replica rolex Sea-Dweller 16600, with design details from both generations. It is worth noting that some of the once glossy dials are turning matte over time. Unsurprisingly, this has now attracted the interest of vintage Rolex collectors around the world.
  • 3. týden těhotenství

3. týden těhotenství

3. týden těhotenství

Maminka

Během tohoto týdne došlo k oplodnění vajíčka spermií a to se po několika dnech od početí uhnízdilo v pelíšku, který pro něj připravilo vaše tělo v čerstvě prokrvené děložní sliznici, kde bude probíhat vývoj a růst vašeho miminka. Uhnízdění vajíčka může provázet slabounké špinění, to signalizuje, že se vajíčko zavrtává do děložní sliznice. Samotný proces zaznamená jen minimum těhotných žen. Většina žen tento proces vůbec nezaznamená.

Miminko

V tomto týdnu je vaše miminko jen velké množství buněk, které se neustále množí. Je zahnízděné v děložní sliznici. Jedna z jeho částí se postupně přemění na placentu a začne vylučovat HCG hormon, který dá signál vaječníkům, že mají přestat uvolňovat vajíčka. Nastane také zvýšená produkce hormonů estrogen a progesteron. Postupně se kolem skupenství buněk začne hromadit plodová voda, ze které se vytvoří plodový vak, jenž bude chránit vaše miminko v průběhu těhotenství.

V tuto chvíli je vytvořená oběhová soustava mezi vaším miminkem děložní stěnou, přijímá tak živiny a vylučuje, během několika dnů ale tuto funkci plně převezme placenta.