It bridges the gap between the previous Sea-Dweller 1665 and the subsequent replica rolex Sea-Dweller 16600, with design details from both generations. It is worth noting that some of the once glossy dials are turning matte over time. Unsurprisingly, this has now attracted the interest of vintage Rolex collectors around the world.
  • 26. týden těhotenství

26. týden těhotenství

26. týden těhotenství

Maminka

Vaše přípravy na miminko jsou v plném proudu, zařizujete dětský pokojíček, vybíráte ty nejvhodnější hračky, pomůcky pro maminku a miminko, postýlku, oblečení a vše se vám zdá tak malinké, roztomilé a najednou máte pocit, že na nic není dost času. Dávejte na sebe ale velký pozor, těmito titěrnými úkoly se můžete velmi rychle vyčerpat a proto je důležité, abyste dostatečně jedla, pila a hlavně odpočívala.

Pokud chcete, v tomto období se můžete s gynekologem pobavit o možnostech porodu, navštívit možné porodnice ve vašem okolí a vytvořit si porodní plán, do kterého zapojíte i manžela, nebo partnera. Porod sám o sobě je velmi spontánní záležitost a proto i sebelépe připravený plán nemusí vyjít, jde o to, že si sama ujasníte a osvětlíte věci kolem porodu, a proto se budete cítit klidněji. Některé maminky si plánují, jak bude jejich porod přirozený ale nakonec tomu tak být nemusí, není nutné plán dodržet, je důležité ho přizpůsobit dané situaci a potřebám miminka při příchodu na svět.

Porodní plán by měl především sloužit pro vaše celkové uvolnění a uklidnění J

Zvážit můžete třeba podání analgetik, tedy epidurál, nebo úplně bez léků. Domluvte se s porodnicí, zda jsou možnosti jako natáčení porodu, případně přestřihnuté pupeční šňůry otcem miminka. Zda budete chtít mít soukromí pokoj, nebo spíše společnost jiné rodičky, zda budete chtít být s miminkem co nejvíce, nebo si po náročném porodu budete chtít odpočinout. Porod sám o sobě by vám měl být v rámci možností co nejpříjemnější, proto zvažte, v jakém prostředí se cítíte nejlépe a to zkuste aplikovat i pro samotný porod. Ve většině požadavků porodnice vycházejí vstříc. Jak to bude s kojením miminka, budete chtít kojit, nebo jste se rozhodla nekojit? Pediatři doporučují kojení z mnoha důvodů, pokud se ale rozhodnete nekojit a miminko odchovat na umělé dětské výživě, je to pouze vaše rozhodnutí. Další možné promyšlení je třeba pro používání plenek, máte rozmyšleno, zda látkové, nebo moderní bezúdržbové papírové? V tomto případě je třeba také promyslet, abyste věděla již co do porodnice pro své miminko vzít.

Miminko

Miminko má kolem tři čtvrtě kila a jeho délka je kolem 35 cm. Ušní nervy jsou poměrně vyvinutější a citlivější, proto miminko může poměrně lépe než dřív slyšet váš hlas. Vdechuje a vydechuje plodovou vodu, což je pro něj velmi důležité. Rozvíjí si tím funkci plic, tyto dýchací pohyby jsou pro něj důležité pro poporodní dobu, kdy se miminko nadechne úplně poprvé. Pokud vaše miminko bude chlapeček, již v tomto týdnu mu začínají varlata sestupovat do šourku, tento proces trvá zhruba dva až tři dny.