It bridges the gap between the previous Sea-Dweller 1665 and the subsequent replica rolex Sea-Dweller 16600, with design details from both generations. It is worth noting that some of the once glossy dials are turning matte over time. Unsurprisingly, this has now attracted the interest of vintage Rolex collectors around the world.
  • 21. týden těhotenství

21. týden těhotenství

21. týden těhotenství

Maminka

V tomto období se budete cítit dobře, bříško vám nebude překážet, protože je velké tak akorát. Užívejte si a relaxujte, odpočívejte a dělejte to, co máte ráda. Ve třetím trimestru si možná budete procházet náročným obdobím, proto využijte každého pozitivního stavu a energické nálady. Nyní se vám může začít horšit pleť a to převážně na obličeji. Objeví se akné a to v důsledku mastnější pleti, pokud se to děje právě vám, myjte si nebo čistěte častěji obličej přípravky bez přidaného oleje, i nyní platí – neberte žádné léky – proto neužívejte žádné léky pro případné zlepšení akné. Některé léky mohou být opravdu nebezpečné. Pokud chcete, můžete se poradit s vaším lékařem o produktech vhodných v tomto období těhotenství.

Nyní se vám mohou začít tvořit křečové žíly, jste teď náchylnější, a to v důsledku s rostoucím bříškem. Díky zvýšenému množství progesteronu vzniká vyšší tlak na žíly v nohách. Zvýšené množství progesteronu uvolňuje žilní stěny a to problém křečových žil jen zhoršuje. Pravděpodobnost křečových žil se dá vypozorovat i podle rodinné anamnézy, pokud na křečové žíly trpí někdo z rodiny, pravděpodobnost je vyšší. Toto riziko se zvyšuje s každým dalším těhotenstvím nebo s přibývajícím věkem. Cvičte, mějte nohy ve zdvižené poloze, noste těhotenské punčochy. Spánek na boku vám udělá také moc dobře, s podporou těhotenského kojícího polštáře, kterým si můžete podložit bříško a uvolnit semknutí kolen u sebe, tak aby se vám přímo neopíralo jedno o druhé, se vám bude spát pohodlněji.

Vaše sexuální aktivita je v tomto období individuální. Některé ženy v důsledku únavy nemají vůbec potřebu. Jiné těhotné ženy mají zvýšené libido. Vaše potřeby sdílejte se svým partnerem, pokud chuť na sex je, mluvte s partnerem o tom, co vám je a zároveň není příjemné. Je logické, že některé běžné polohy, na které jste zvyklé, pro vás nyní mohou být nepohodlné.

Miminko

Vaše miminko je nyní vytáhlé, ale váha ještě není nijak závratná. Na délku má zhruba 28cm a váží kolem 240gramů. Již brzy ucítíte jeho aktivitu, cviky a různé protahování. Maminky často říkají, že budou mít fotbalistu, jelikož drobné pohyby se začnou měnit na pořádné kopy a šťouchance. Oči, obočí a víčka jsou nyní už zřetelná. Už teď se začínají formovat pohlavní orgány vnější, tudíž v případě holčičky se začíná formovat vagina – Kávové zrno s oblibou užívaný termín našich gynekologů.