It bridges the gap between the previous Sea-Dweller 1665 and the subsequent replica rolex Sea-Dweller 16600, with design details from both generations. It is worth noting that some of the once glossy dials are turning matte over time. Unsurprisingly, this has now attracted the interest of vintage Rolex collectors around the world.
  • 14. týden těhotenství

14. týden těhotenství

14. týden těhotenství

Maminka

A je tu začátek druhého trimestru. Máte zase spoustu energie, nejste tak citlivá a náladovost se upravuje, Nebolí vás tolik poprsí, a pokud se nevolnost už vytratila, je veliká šance, že už se s ní nebudete muset potýkat.

Nad stydkou kostí už může být vidět náznak změny bříška. Nyní už máte svému okolí co ukázat. Je vzrušující pocit říct partnerovi, aby vám pohladil bříško, protože intuitivně i on už pozná, kde je schované miminko a nebude vás chtít hladit po žaludku.

Většina rodičů chce vědět pohlaví svého miminka dopředu, a ještě nějaké procento chce překvapení až do samého konce. Kam se zařadíte vy? Pokud si nepřejete pohlaví vědět předem, u každého ultrazvuku, aby vám jej náhodou neřekl, a vy jste to vědět nechtěli. Jen pro srovnání klady a zápory otázky pohlaví. Pokud víte pohlaví předem – Jednoduše vyřešíte barvu pro nákup věcí pro mimčo, další klad je, že staršímu dítěti doma můžete říct, že bude mít brášku, nebo sestřičku a tím jej připravíte na příchod sourozence, a poslední, při vašich konverzacích mluvíte konkrétně, k němu, nebo k ní. Také výběr jména je tím snazší. Pokud se rozhodnete, že to bude překvapení – při narození nebudete překvapeni jen vy, ale i vaše okolí a všichni budou v očekávání s vámi, pro porod to může být také přínosem. Nedočkavost vás může hnát jako motor k urychlení poslední fáze porodu miminka. Překvapení v narození miminka a jeho pohlaví byla v minulosti nutnost, technika nebyla natolik vyspělá, a proto se z čekání na pohlaví miminka do doby narození stala tradice našich rodičů a prarodičů. I přes to, že naše doba už je vyspěla, nikdo vám nezaručí, že ultrazvukem potvrzené pohlaví je stoprocentní.

Začněte se orientovat v kurzech pro těhotné, je to skvělá věc pro oba dva nastávající rodiče a také příležitost k seznámení s jinou maminkou, které může být na celý život.

Miminko

Vaše miminko se nyní dává na dráhu komika. Na ultrazvuku si můžete všimnout, že dělá obličejové grimasy, mračí se, šilhá a šklebí se, cucá si ručičku, nebo vyplazuje jazyk, muže už také čurat. Jeho mozek nyní dostává mnoho impulzů, které ovládají mimiku a celé tělo a proto najednou děla spoustu nových věcí. Jeho ledviny už pracují, jak mají a proto čůrá do plodové vody. Miminko je pohybově už celkem zdatné, dokáže se protáhnout, hlavička už mu neroste tak rychle a tělíčko se proporčně rovná.

Po celém těle má drobné a jemné chloupky, játra už začínají tvořit žluč a podle toho se pozná jejich správná funkce. Slezina redukuje tvorbu červených krvinek. Miminko je teď pohyblivější aktivnější. I když to ještě necítíte, je neustále v pohybu. Už měří skoro 9 centimentrů a velké je asi jako kiwi nebo citron.