It bridges the gap between the previous Sea-Dweller 1665 and the subsequent replica rolex Sea-Dweller 16600, with design details from both generations. It is worth noting that some of the once glossy dials are turning matte over time. Unsurprisingly, this has now attracted the interest of vintage Rolex collectors around the world.
  • Když maminkám po porodu padají vlasy

Když maminkám po porodu padají vlasy

Těhotenství s sebou přináší řadu změn. Některé, jako třeba nevolnosti nebo časté nucení na močení, bývají nepříjemné. Jsou ale takové, které ženám dělají radost. Právě v době, kdy čekají děťátko, se často zlepší jejich pleť a kvalita vlasů. Najednou jsou lesklé, vypadají hustší, pevnější, zdravější. O to větší zklamání nastává po porodu. Hormonální hladina se mění, vliv estrogenu prudce slábne, a to se na začne nepříjemně projevovat. Maminkám začnou najednou mnohem víc padat vlasy, jsou křehčí, lámou se. Jejich lesk a pružnost jsou tytam.

Na vině bývá i nedostatek vitamínů

Kromě hormonálních změn se na kondici vlasů podepisuje často i přechodný nedostatek některých vitamínů, stopových prvků nebo minerálů. To se mimo jiné projevuje i suchou pokožkou, která se loupe a svědí. Někdy se naopak vlasy mamince rychleji mastí a vyčesává jich mnohem více než před těhotenstvím.

Nemá význam propadat panice. Možná to chvíli potrvá, ale jakmile se hladina hormonů ustálí a vše se vrátí do starých kolejí, zlepší se i kvalita kůže, nehtů a vlasů. Tělo získá zpět potřebné vitamíny a minerály a padání vlasů ustane.

K tomu lze přispět i pravidelnou péčí o vlasy. I když má maminka plné ruce práce s malým drobečkem, je nutné, aby si udělala čas i sama na sebe. Kromě pestré, plnohodnotné stravy a odpočinku by si měla dopřát také kvalitní péči o vlasy. Pomáhají domácí zábaly, masáž pokožky hlavy a pravidelné zastřihování konečků vlasů.

Stejně tak je důležité věnovat dostatek pozornosti kvalitnímu hřebenu, kartáči na vlasy a šamponu. Vyzkoušejte takové, které jsou k vašim vlasům co nejšetrnější. Pokud by padání vlasů neustávalo nebo se přidaly další zdravotní potíže, je rozumné navštívit lékaře.

Tip: Zkuste přírodní šampony. Možná se vám nepodaří hned napoprvé kápnout na ten pravý, ale hledání toho ideálního stojí za to. Čas od času také vlasové šampony prostřídejte.