It bridges the gap between the previous Sea-Dweller 1665 and the subsequent replica rolex Sea-Dweller 16600, with design details from both generations. It is worth noting that some of the once glossy dials are turning matte over time. Unsurprisingly, this has now attracted the interest of vintage Rolex collectors around the world.
  • Pojišťovny a příspěvky na kojení a kojicí polštáře 2018Pojišťovny a příspěvky na kojení a kojicí polštáře 2018

Pojišťovny a příspěvky na kojení a kojicí polštáře 2018Pojišťovny a příspěvky na kojení a kojicí polštáře 2018

Pojišťovny a příspěvky na kojení a kojicí polštáře 2018Pojišťovny a příspěvky na kojení a kojicí polštáře 2018

Zdravotníci si velice dobře uvědomují, jak je kojení pro novorozence prospěšné, a proto se tuto aktivitu snaží všemi možnými způsoby co nejvíce podpořit. Lékaři moc dobře vědí, že mateřské mléko je pro novorozence nenahraditelné. Kromě toho vzniká při kojení mezi maminkou a jejím děťátkem velmi silné pouto.

Pomocnou ruku v tomto ohledu podaly matkám s novorozenci i mnohé zdravotní pojišťovny. V rámci péče o miminko totiž přispívají i na kojicí pomůcky, a to včetně kojicích polštářů. Tyto polštáře výrazně zvyšují pohodlí maminky i děťátka při krmení. Komfort během kojení je něco, co ocení celá rodina, zejména když maminka kojí v noci a děťátko bývá plačtivé. Čím dříve je syté, tím lépe, protože se dříve utiší. Kojicí polštář poté, až přestanete kojit, rozhodně neodložíte. Zjistíte totiž, že se jím dá miminko výborně vypodložit, ale zrovna tak může posloužit i vám během relaxace. Způsobů, jak s ho využít, je celá řada.

Ale zpět k pojišťovnám a jejich bonusům.

Všeobecná zdravotní pojišťovna
nabízí těhotným a kojícím ženám až 1 000 Kč, za tuto částku lze pořídit i pomůcky ke kojení.

Také Vojenská zdravotní pojišťovna na svých webových stránkách uvádí, že maminkám poskytne příspěvek až do výše 1 000 Kč, přičemž tyto peníze jdou na péči o miminko. Sem patří v první řadě pomůcky pro kojení a krmení dětí, a to včetně kojicích polštářků.

Na novopečené maminky myslí i Česká průmyslová zdravotní pojišťovna, která na pomůcky pro kojení přispívá částkou 1 000 Kč.

Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra České republiky rovněž nezůstává v péči o rodiny s malými dětmi pozadu. I tady přispějí na polohovací polštář, který pomáhá při kojení novorozence, a to částkou maximálně 500 Kč jednou ročně.