It bridges the gap between the previous Sea-Dweller 1665 and the subsequent replica rolex Sea-Dweller 16600, with design details from both generations. It is worth noting that some of the once glossy dials are turning matte over time. Unsurprisingly, this has now attracted the interest of vintage Rolex collectors around the world.
  • Je tu léto a s ním se musí dodržovat pitný režim a to nejenom u dětí.

Je tu léto a s ním se musí dodržovat pitný režim a to nejenom u dětí.

Je tu léto a s ním se musí dodržovat pitný režim a to nejenom u dětí.

Máme tady léto a každá maminka řeší, co dávat dětem k pití.

Ze všech stran na náš „útočí“ reklamy na různá dětská pitíčka, jak jsou zdravá, bez konzervantů, barviv a cukru.

Je to, ale pravda? Nebo je to jenom reklamní trik, kterým nám tahají peníze z kapes, a mi si máme myslet jak děláme dětem dobře, když jim kupujeme přeslazená pitíčka a limonády.


Jak poznáte, že je pití kvalitní a co je pro vaše dítě nejlepší?

  • Samozřejmě nelepší pro vás a vaše děti je čistá voda, Ať už ji koupíte v krámu nebo natočíte z kohoutku. Neříká se nadarmo, že v jednoduchosti je krása. U pití to platí dvojnásob. Nepřeslazujte zbytečně své děti kupovanými nápoji. Prostě je od malinka naučte pít čistou vodu. Pokud jsou děti zvyklé na sladké nápoje, udělejte ji čaj nebo domácí šťávu, oslaďte pití medem nebo javorovým sirupem.
  • Samozřejmě, že dětem při zvláštních příležitostech můžete dát džus nebo pitíčko, ale nemělo by to být každodenní součástí pitného režimu. Džus by měl být vždy zředěný minimálně 1:1

Kolik toho vlastně děti mají vypít.

  • je těžké to určit, jelikož každé dítě je jiné a má jinou váhu v určitém věku. Děti od 4-7 let by měli vypít cca 1,6l tekutiny za den.
  • Existuje snadný vzoreček, kterým si přesně spočítáte, kolik to ho má vaše dítko vypít:

4leté dítě má vypít 75ml na 1kg – takže pokud dítě váží 20kg tak má vypít 20kg * 75ml =1,5 litru na den
7-10 let / 60ml vody na 1kg – pokud dítě váží 38 kg mělo by vypít 38kg * 60ml = 2,28 litru na den

Čím jsou děti menší, potřebují více vody, je to zajímavé, ale děti opravdu potřebují pro svůj organismus více vody než dospělý. Samozřejmě když se voda přepočítá na váhu jedince, neznamená to, že má dítě vypít 2,5 l vody za den. Ale musíte přepočítat vodu na hmotnost dítěte jak jsme si ukazovali výše.