It bridges the gap between the previous Sea-Dweller 1665 and the subsequent replica rolex Sea-Dweller 16600, with design details from both generations. It is worth noting that some of the once glossy dials are turning matte over time. Unsurprisingly, this has now attracted the interest of vintage Rolex collectors around the world.
  • Další díl minisérie, jak zabavit děti, když vám není dobře :) II. část

Další díl minisérie, jak zabavit děti, když vám není dobře :) II. část

Další díl minisérie, jak zabavit děti, když vám není dobře :) II. část

Patříte zrovna k těm, kteří mají doma malé dítě, a dostali jste chřipku? Jak zabavit dítě, když Vám není zrovna nejlépe? Připravili jsme pro vás další typy na hraní s dětmi „v leže“.

PARTY

  • Pusťte dětem hudbu (třeba hudební kanál v televizi) a nechejte je, aby pro Vás tančily. Podpořte jejich radost a spolupráci na této zábavě tím, že jim dovolíte obléci si neobvyklé oblečení, pokrývky hlavy, do rukou šály či papírové střapce, atp.

STANOVÁNÍ

  • Pokud nemáte stan vhodný do interiéru (třeba dětský), vytvořte nějaký např. ze stolu a prostěradla nebo dlouhého závěsu, jehož konce přehodíte přes židle. Lehněte si do stanu a předstírejte, že jste na pustém ostrově. Můžete si číst knihy, i když je venku doslova průtrž mračen, vařit si v kotlíku exotické jídlo (je libo ananasový pudink s kokosovým zdobením?) nebo se natírat opalovacím krémem a koupat se v poledním slunci, zatímco přemýšlíte, zda vyslat vzkaz v lahvi či psát originálním způsobem nápis „POMOC“ na nedalekou písčitou pláž. Jistě je toho mnoho, co musíte se svými ratolestmi probrat.

SLOVNÍ HRY

  • Podmínkou je, že jste na tom špatně jen fyzicky, nikoliv mentálně. Hry jsou náročné na přemýšlení. Určitě nesmíme opomenout klasiku jakou je slovní fotbal. Můžete hrát „Na co myslím?“ (druhý klade otázky a Vy smíte odpovídat pouze ano/ne). Ale zkusit můžete třeba i „minutové povídání.“ Zvolte si společně téma a úkolem každého soutěžícího je mluvit o tomto tématu souvisle jednu minutu. Ztížit můžete úkol tak, že minutu musíte odhadnout (tedy přestat mluvit a výsledný čas musí být co nejblíže jedné minutě). Kdo je nejpřesnější, vyhrává v daném kole bod.

KARETNÍ A DESKOVÉ HRY

  • Pokud jste dobře vybaveni, můžete namísto slovních her zkusit karetní hry (vojna, prší, černý Petr, Uno…) nebo hry deskové (Člověče nezlob se, šachy, go…). Kostky sice nejsou typickým zástupcem takových her, ale rozhodně byste na ně také neměli zapomenout. Už jen proto, že nepotřebují mnoho prostoru ani hracího „materiálu“ a dají se hrát na nesčetně mnoho zajímavých způsobů.

ZAPOMĚTLIVÝ STAŘÍK

  • Proměňte se ve velmi starého muže či stařenku, která chce vyprávět příběh ze svého mládí… Ale paměť Vám již tolik neslouží, takže k jejímu osvěžení potřebujete vždy přinést nějakou věc. Díky těmto věcem (rukavice, plyšový medvídek, naběračka…) si na příběh pomalu vzpomínáte. Jste-li alespoň průměrný vypravěč, dovedete předměty do příběhu nějak „namontovat“ (Byť by to mělo být „Jo a tahle naběračka při tom ležela na stole, když se to stalo.“) Vtip je v tom, že nemusíte mluvit rychle ani úplně souvisle, nemusí to ani moc dávat smysl jako celek (nezapomeňte, že jste opravdu hodně staří a všechno se Vám tak trošku plete a moc si nevzpomínáte). Děti jsou napnuté z pokračování příběhu a zároveň se baví tím, že musí po bytě hledat různé předměty, které jim určíte.

 

Ještě Vám tu chybí hra pro Vás? nebojte ještě nekončíme, připravujeme další článek.
První článek naší mimisérie, jak zabavit dítě " v leže" naleznete zde.