It bridges the gap between the previous Sea-Dweller 1665 and the subsequent replica rolex Sea-Dweller 16600, with design details from both generations. It is worth noting that some of the once glossy dials are turning matte over time. Unsurprisingly, this has now attracted the interest of vintage Rolex collectors around the world.
  • Vdávat se těhotná nebo raději počkat?

Vdávat se těhotná nebo raději počkat?

Vdávat se těhotná nebo raději počkat?

O svatebním dnu spřádá sny a plány spousta z nás. Chceme vypadat jako princezny a ženich by měl přijet na krásném bílém koni, jako to bývá v pohádkách. I když se romantické představy o tomto výjimečném dni s přibývajícím věkem postupně mění, přejeme si, aby byl nezapomenutelný, nádherný, prostě vydařený po všech stránkách. Co když ale otěhotníme dříve, než vstoupíme do svazku manželského? Je lepší vdávat se před porodem, aby děťátko přišlo do úplné rodiny, nebo sňatek odložit, až bude miminko na světě? Obě tyto varianty mají své plusy a mínusy.

Chcete velkou svatbu? Nebo raději decentní obřad?

Hodně záleží na tom, z jak svobodomyslné rodiny pocházíme, kolik chceme pozvat hostů, kdy jsme těhotenství zjistily a na jaké roční období připadají případné vhodné svatební termíny. Řada žen svatbu raději odkládá, protože k tomu mají hned několik důvodů. Za prvé se bojí nevolností, které trvají během prvního trimestru. Není jim dobře, a nechtějí, aby jim zdravotní potíže zkomplikovaly obřad. Často také pociťují velkou únavu nebo trpí prudkými výkyvy nálad. I to by působilo během svatby rušivě.

Od obřadu odradí i těhotenské chutě

Další důvody jsou rovněž prozaické. Žena si chce oslavu se svatebčany pořádně užít, a to včetně bujarého veselí, vynikajících dobrot, přípitků a nejrůznějších zvyků, které jsou se svatebním obřadem spojeny. I když alkohol nemusí téct proudem, tak přeci jen úplná abstinence v kombinaci s nechutenstvím nebo divokými těhotenskými chutěmi spoustu žen od plánování svatby odradí.

Šaty. Ano, mnohé z nás touží obléknout si nádherné, vysněné svatební šaty a být středem pozornosti. A to ve druhém a třetím trimestru často není kvůli vytouženému střihu a rostoucímu těhotenskému bříšku dost dobře možné.

Ženy mnohdy volí pragmatický přístup

Pokud chcete, aby dítě přišlo do úplné rodiny, pak nemá význam se svatbou otálet. Můžete se utěšovat tím, že i tento den ve skutečnosti rychle uteče, tak proč z toho dělat vědu, že?  

Některé ženy nechtějí svatbu uspěchat, nemají to prostě v povaze. Nebo si přejí, aby potomek maličko odrostl a mohl se zúčastnit svatebního veselí. Inspirací bývají krásné a dojemné fotografie, kdy na nich s tatínkem a maminkou figurují i maličké slečny v rozkošných šatičkách nebo páni kluci v miniaturním smokingu.  

V určité životní situaci je dobré zvážit, zda vstup do manželství přináší i výhody v sociální oblasti oproti situaci, kdy žena figuruje jako svobodná matka. Pro řadu dvojic však tyto úvahy nemají příliš velký význam a při rozhodování sehrávají prakticky nulový vliv.