It bridges the gap between the previous Sea-Dweller 1665 and the subsequent replica rolex Sea-Dweller 16600, with design details from both generations. It is worth noting that some of the once glossy dials are turning matte over time. Unsurprisingly, this has now attracted the interest of vintage Rolex collectors around the world.
  • Užitečné vychytávky pro těhotnou ženu

Užitečné vychytávky pro těhotnou ženu

Těhotenství je pro některou ženu mimořádně příjemným životním obdobím, pro jinou však znamená velkou zátěž. V obou případech je dobré si těchto devět měsíců co nejvíce zpříjemnit. Jak na to?

Super polštář pro větší pohodlí

Velmi příjemným společníkem se už v prvním trimestru stane kojící polštář, který poslouží při odpočinku a během spánku. Jeho neocenitelné služby odhalíte zejména v posledním trimestru, kdy jím vypodložíte velké bříško, takže se budete cítit komfortněji. Výborně se osvědčí i během kojení, ale bohatě ho využijete i v období po šestinedělí.

Některé budoucí maminky nedají dopustit na gymnastický míč. Dá se na něm sedět, protahovat, odpočívat a využít ho, když těhotnou ženu trápí bolesti zad, zejména v bederní oblasti. A platí to, co pro kojící polštář – rozhodně ho neodložíte ani poté, co miminko přivedete na svět.

Jak zatočit s nevolnostmi

Gravidní žena trpí často nevolnostmi. Proto je dobré mít po ruce vlhčené ubrousky, aby se mohla osvěžit. V parném létě pomůže termální voda ve spreji, výborně ochladí a utlumí pocit horka.

Některé nastávající maminky si pochvalují i speciální lízátka se zázvorem, které umí potlačit nepříjemné nutkání na zvracení. Dají se sehnat v každé větší lékárně. Rozhodně to s nimi ale nepřehánějte. Máte-li vážné potíže a dlouhotrvající nevolnosti, raději to zkonzultujte s lékařem.

Ponožky, bezpečnostní pásy i zdravotní pantofle

Stejně tak je užitečné pořídit si několikery tenké ponožky, avšak s pružným lemem, aby nebránily krevnímu oběhu. Některé těhulky bývají zimomřivé, a potřebují teplo hlavně od nohou. Oceníte je klidně i v létě třeba při jízdě autem. Mimochodem, když jsme u cestování vozem, vynikající vychytávkou jsou speciální bezpečnostní pásy, zkonstruované tak, aby těhotné ženě maximálně vyhovovaly.

Nejedna nastávající maminka se trápí kvůli suché, pnoucí pokožce a obává se strií. Lehký hydratační krém, olejíčky a gely přispějí nejen k péči o pokožku, ale i lepšímu osobnímu pocitu.

Zdravotní pantofle podporují příčnou klenbu chodidla a pro mnoho žen jsou doslova požehnáním, zejména v posledních třech měsících, kdy je chůze obtížná a namáhavá.