It bridges the gap between the previous Sea-Dweller 1665 and the subsequent replica rolex Sea-Dweller 16600, with design details from both generations. It is worth noting that some of the once glossy dials are turning matte over time. Unsurprisingly, this has now attracted the interest of vintage Rolex collectors around the world.
  • 6. týden těhotenství

6. týden těhotenství

6. týden těhotenství

Maminka

V tomto týdnu těhotenství mohou začít emociální změny. A proč taky ne? Vaše tělo se mění, váš život se změní od základů, můžete být plná radosti a najednou se vše může úplně otočit. To všechno je způsobené hormonální změnou, která probíhá.

Může se ukázat slabé špinění na toaletním papíru. Nemusí to vůbec nic znamenat, skoro čtvrtina těhotných žen se s tím setkala, ale pro jistotu informujte lékaře. Muže se jednat o první známku toho, že není něco v pořádku, například počínající potrat, nebo mimoděložní těhotenství.

U lékaře už nyní můžete zjistit, zda čekáte dvojčata, nebo jedno dítě. Samotná pravděpodobnost, že čekáte dvojčata, je 1:89, bez asistence lékaře, nejsou zde počítány umělá oplodnění. U umělého oplodnění se vždy aplikuje víc jak jedno oplodněné vajíčko pro zvýšení šance na úspěch a proto by číslo pravděpodobnosti bylo zkreslené.

Vyšší pravděpodobnost pro narození dvojčat mají páry, kde v rodině dvojčata jsou, nebo páry, které s otěhotněním čekají a děti si pořizují ve vyšším věku. Je to způsobené hormonální změnou, které ženy v pokročilejším věku provázejí. Dvojčata a vícerčata jsou také pravděpodobnější u vysokých a silných žen více než u žen malého vzrůstu.

Miminko

V tomto týdnu se formují ústa, nosík a uši. Vaše miminko v tomto týdnu vypadá legračně, spíš jako larva s velkou hlavičkou a černými tečkami místo očí. Ouška jsou spíše jako malé prohlubně po bocích hlavičky, ruce a nohy jsou spíš malé pupence. Srdíčko už zdatně bije ve vysokém tempu, asi 100-160 krát za minutu, to je dvakrát rychleji než vám. Tělem proudí krev, tvoří se plíce a střeva, hypofýza, mozek, svaly a také kosti. Velikostně je miminko asi jako čočka, měří zhruba 6mm.

Uložit