It bridges the gap between the previous Sea-Dweller 1665 and the subsequent replica rolex Sea-Dweller 16600, with design details from both generations. It is worth noting that some of the once glossy dials are turning matte over time. Unsurprisingly, this has now attracted the interest of vintage Rolex collectors around the world.
  • 11. týden těhotenství

11. týden těhotenství

11. týden těhotenství

Maminka

Vaše nevolnost postupně ustupuje a díky tomu máte i víc energie. Nyní však můžete začít trpět na zácpu, ta je způsobená hormonálními změnami, ty mohou způsobit zpomalení trávení a pálení žáhy. To je způsobené taky hormony, které uvolňují záklopku mezi jícnem a žaludkem. Nezapomínejte, že všechno tohle nepohodlí je pro dobrou věc. Můžete si trochu pomoci opět třeba pomocí těhotenského polštáře a vyvýšené poloze pro odpočinek a spánek.

Vaše strava se i nadále upravuje a příbytek na váze je tedy minimální. Přibírat začnete až v druhém trimestru, zhruba půl kilogramu za týden. Dejte si pozor na některé potraviny, většina jich je pro miminko neškodná, ale vyvarujte se například mořským plodům, samozřejmě přísun omega-3 mastných kyselin je výborný pro zrak a vývoj mozku miminka, ale ve větší míře může konzumace mořských plodů mozek i poškodit. Platí zde pravidlo všeho s mírou. Další nedoporučenou potravinou jsou měkké sýry, syrové maso, dresinky, holandská omáčka nebo syrová vejce.

Z nápojů byste se měla vyhnout především alkoholickým, nápojům s kofeinem, nebo taurinem. Je dobré přečíst si etiketu.

Dbejte na to, aby všechno ovoce a zelenina byla dostatečně omytá, než jí budete konzumovat.

Máte otázky a chcete vědět, jaké bylo těhotenství u jiné maminky? Zeptejte se, třeba té vaší, nebo se podívejte na různé diskuze, podělte se o zkušenosti, vyslechněte si jejich příběhy, piště si deník. Uvidíte, že co maminka, to jiné těhotenství, a rozdíl mezi prvním a dalším těhotenstvím také existuje.

Miminko

Už měří skoro 4 centimetry a podoba se začíná ucelovat. Brzy si bude hrát s dlaněmi, svírat o rozevírat ručičku, dásně se začnou měnit a budou se objevovat první zoubky. Kosti už začínají tvrdnout. Pohybuje se jako malá aquabella, dokáže propnout nožky a protahuje si tělíčko. Tyto pohyby zatím ještě minimálně neucítíte, stejně jako jeho škytání. To vzniká díky tvorbě bránice.

Uložit

Uložit

Uložit